Persbericht: NIDA Almere start meldpunt kwetsbare kinderen

NIDA Almere start meldpunt kwetsbare kinderen waar Almeerders terecht kunnen voor ondersteuning op het gebied van onderwijs. De partij heeft sinds dag één van onderwijs op afstand in verband met het coronavirus het college gevraagd om extra aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren uit arme gezinnen die niet de beschikking hebben over de nodige digitale hulpmiddelen (devices) om optimaal te kunnen meedoen. NIDA Almere waarschuwde dan ook herhaaldelijk voor een tweedeling in het Almeerse onderwijs. 

NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui: “Zo’n meldpunt hebben we al in maart van dit jaar aan het college voorgesteld. Wethouder Onderwijs wilde er niets van weten en legde de eindverantwoordelijkheid van meedoen volledig in handen van schoolbesturen neer. Dit is natuurlijk onacceptabel! Het college is net zo verantwoordelijk, vinden we. Daarom doen we dat nu zelf. Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat kwetsbare kinderen het onderwijs waar ze recht op hebben en de juiste hulp en ondersteuning krijgen.”

De scholen gaan in Almere weer op 17 augustus aanstaande open. NIDA Almere verwacht veel problemen. Vooral onder schoolgaande kinderen en jongeren van minimagezinnen. Buyatui: “Met de uitbraak van het coronavirus is de armoede alleen maar toegenomen. Dat zien we bij noodhulp stichtingen zoals voedselloket Almere. We verwachten daarom veel problemen. Ouders en of verzorgers kunnen contact opnemen met ons meldpunt als ze zich zorgen maken om een kind die om de een of andere reden niet goed kan meedoen met het volgen van onderwijs. Het is ontzettend belangrijk om het onderwijs voor iedereen toegankelijk te maken. Alleen op deze manier kunnen we een tweedeling in het Almeerse onderwijs tegengaan.”

De link naar het meldpunt kwetsbare kinderen van NIDA Almere is hier te vinden.

 

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief