Meldpunt

Meldpunt kwetsbare schoolgaande kinderen en jongeren

We hebben al vanaf dag één van onderwijs op afstand in verband met het coronavirus gezien dat er leerlingen thuis zaten die geen eigen laptop of IPad hadden. Sindsdien is NIDA Almere nauw in contact met het college van burgemeester en wethouders om tot oplossingen te komen. Het college ontkent niet dat er op een aantal scholen problemen kunnen zijn, maar legt de verantwoordelijkheid bij de schoolbesturen zelf. Dit is natuurlijk onacceptabel! Het college is net zo verantwoordelijk, vinden we.

Nu alle scholen geïnvesteerd hebben in online lessenpakketten, is een laptop of een IPad niet meer weg te denken uit het onderwijs ook wanneer de leerlingen straks volledig naar school mogen. Geen laptop betekent ook geen toegang tot digitale lesactiviteiten.

NIDA is bezorgd en wil voorkomen dat kansarme kinderen verder achterop zouden raken. Via dit meldpunt kunnen ouders en of verzorgers contact met NIDA Almere opnemen als ze zich zorgen maken om een kind die, om de een of andere reden, niet goed kan meedoen met het volgen van onderwijs.

Formulier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief