NIDA

NIDA staat voor de oproep, stem van een nieuwe generatie met superdivers DNA en Islamitische inspiratie.

WAAR & WANNEER?

NIDA is ontstaan als politieke beweging in 2013 en is vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rotterdam (2014), Den Haag (2018), Almere (2019) en groeit verder in het land.

UNIEK?

NIDA pioniert als eerste politieke partij met de nodige prioriteit voor thema’s als racisme, islamofobie en de inclusie van diversiteit. Dit doet NIDA vanuit een door islam geïnspireerde, alomvattende, samenhangende visie op ethiek, mens en natuur, talent, welvaart en familie in de samenleving.

VISIE?

Voor een geloofwaardige politiek & samenleving, zorgzaam voor het leven van mens en natuur, eerlijke welvaart van arm tot rijk, kansrijk voor ieders talent en toekomst, en de inclusie van jou, mij, zij tot wij: één wereld in één land als één familie.

ISLAMITISCHE INSPIRATIE?

Geïnspireerd door de stem van het geweten. De oproep van de tekenen in natuur en samenleven. En de boodschap van profeten.

WAAROM?

Omdat we geloven in Rotterdam, Den Haag en Almere. Omdat we geloven in Nederland.
Omdat we geloven dat er meer is. Dat er meer in zit voor iedereen.
Omdat we geloven in de verantwoordelijkheid die we dragen om bij te dragen. En onze oproep en stem, uit te dragen. In woorden en daden.
Omdat we geloven in een superdiverse generatie die opgroeit in een politiek met islam, niet als probleem, maar als inspiratie voor de oplossing.
Omdat we geloven in jouw stem.

Klik hier voor nog meer vragen en antwoorden.