Oké NIDA2.0: wat nu?

Dat NIDA stopt als (lokale) politieke partij is inmiddels wel duidelijk. NIDA doet niet mee met de lokale verkiezingen in maart 2022. NIDA ziet dit ook niet als een tussenstop om op een later moment als partij wel weer mee te doen aan verkiezingen. Het is tijd voor een nieuwe vorm. Hoe precies? 

Verschillende media hebben de afgelopen week uitvoerig bericht over de stop van NIDA als politieke partij, zie onder meer NRC, NOS, De Volkskrant, AD en Trouw.

Op woensdag 6 oktober jl. lichtten partijsocioloog Jeroen Schilder en NIDA-raadslid Ercan Buyukcifci het besluit toe in de Nieuws BV (LIVE te volgen op zowel Radio als NPO 1).

Oké helder! En nu?!

In welke vorm NIDA zich nu door zal ontwikkelen is nog niet in beton gegoten. En dat is voor nu ook de bedoeling. Hier gaat NIDA zich de komende tijd verder op oriënteren in gesprek met leden, professionals en allerlei organisaties die (op onderdelen) dezelfde doelen als NIDA nastreven. NIDA zal hier op geen enkele manier mee concurreren, enkel waar nodig en mogelijk ondersteunen, aanvullen en het krachten bundelen met andere organisaties.

Grofweg onderzoeken we alle ideeën, wensen en mogelijkheden langs drie lijnen.

Heb jij ideeën en/of zie je mogelijke bondgenootschappen met andere organisaties? Laat het weten door te mailen naar bestuur@nida.nl. De komende maanden zal de nieuwe vorm zich steeds verder uitkristalliseren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief