NIDA transformeert van lokale partij door als emancipatiebeweging

PERSBERICHT – Rotterdam, 5 oktober 2021 | NIDA ontstond in 2013 als een door islam geïnspireerde politieke beweging. De beweging bracht in 2014 een lokale politieke partij in Rotterdam voort. Als partij groeide NIDA verder uit naar Den Haag, Almere en Amsterdam. Via sociale media laat NIDA weten dat op de ledenvergadering is besloten om niet mee te doen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen: “Dezelfde beweging, behoeft een nieuwe vorm.” 

“NIDA ziet islam als verrijking. Onze generatie groeide op in een politiek en samenleving met islam als probleem. NIDA zet zich in voor een politiek en samenleving waarin de volgende generatie opgroeit met islam als inspiratiebron voor oplossingen. Dit hogere doel van NIDA vraagt om een nieuwe vorm,” laat NIDA op haar website weten.

De partij zit de beweging in de weg 

Als lokale partij wist NIDA lokaal en landelijk veel impact te maken. “De politieke context van toen NIDA begon, is een andere dan vandaag. Ook mede dankzij NIDA. Deels ten goede, maar we zijn er nog lang niet. Onze boodschap wordt nog lang niet door iedereen gezien, begrepen en gedragen,” aldus NIDA. “NIDA is als lokale politieke partij nodig en van meerwaarde… geweest. Maar op dit moment zit dit lichaam van NIDA verdere ontwikkeling van de beweging (de ziel) te veel in de weg. In een nieuwe vorm komt de ziel beter tot haar recht en kunnen we onze doelen beter bereiken.” Het NIDA-bestuur, de fracties en de leden hebben daarom op de ledenvergadering van zondag 3 oktober besloten dat NIDA niet zal deelnemen aan de lokale verkiezingen op 16 maart 2022.

Bezieling van politiek, media en recht 

NIDA gaat zich nu richten op behartiging en bezieling van landelijke politiek, media en recht. Als actie-, lobby en netwerkvereniging. Daarvoor zal NIDA de krachten bundelen met allerlei islamitische organisaties die hetzelfde doel nastreven. Daarbij wil NIDA ook meer inzetten op islam geïnspireerd burgerschap en leiderschap bij jongeren en jongvolwassenen.

Uitgebreide toelichting op de NIDA-website en nieuwsberichten van andere media hierover.

Vragen? Mail naar: info@nida.nl

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief