STOP NCTV’S HEKSENJACHT

Op vrijdag 9 april 2021 publiceert NRC het artikel ‘Onmin en uitglijders bij de club die het land moet beschermen’. Het artikel beschrijft dat het nooit de bedoeling was dat de NCTV, die Nederland moet behoeden voor aanslagen en andere gevaren, burgers in de gaten zou houden. Maar dit doet de NCTV dus wel. Daar bovenop rommelt het onophoudelijk op de afdeling die informatie verzamelt en duidt voor de regering en gemeenten. De kwaliteit van rapportages is in het geding. Dit alles met alle negatieve gevolgen van dien voor onschuldige burgers en organisaties. NIDA stelt raadsvragen in Rotterdam, Den Haag en Almere: NCTV’s heksenjacht op met name moslims en islamitische organisaties moet stoppen.  

Waar de extreemrechts-analist iedere dreiging relativeert, zien de salafisme-analist en de Turkije-analist juist „achter iedere boom een ondermijnende salafist.”

Aangifte

Eerder deed NIDA aangifte tegen de NCTV voor het lekken van de ‘Turkije-nota’ (15 januari 2021). Ook de interne en externe kritieken op verkeerde aannames en fouten worden in dit artikel aangestipt.

Raadsvragen

Ook gemeenten spelen een rol in het problematisch handelen van de NCTV. NIDA stelt hierover verschillende raadsvragen aan de verantwoordelijk wethouders in Rotterdam, Almere en Den Haag.

“Sommige dingen kunnen echt niet meer. Zoals het monitoren en duiden van personen, op verzoek van gemeenten.” 

“De NCTV adviseert ook gemeenten of ze een pro-Hamas-demonstratie moeten toestaan en of die Turkse zanger die naar de stad komt geen terrorist is.”

Lees hieronder de concept-vragen van NIDA Rotterdam:

SV NCTV, gemeente, vrijheid en rechtsbescherming burgers en organisaties

Zodra de vragen zijn gepubliceerd in desbetreffende raadsinformatiesystemen volgen hier de linkjes naar de definitieve raadsvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief