NIDA’s eerste zetel in de peiling!

NIDA is niet te peilen. Als je de peilingen moest geloven, dan zou NIDA nooit bestaan. Toch bestaat NIDA al zeven jaar. In Rotterdam, Den Haag, Almere en straks in-sha’ Allah ook in de Tweede Kamer. En hey! Kijk nou eens: NIDA staat zelfs al met één zetel in de peiling, zonder ooit door een peiling te zijn opgemerkt. Dat belooft nog veel meer!

“Het betreft een big data-peiling van Techads onder leiding van IT-ondernemer Eduard Nandelall. De VVD blijft in deze prognose nog maar nipt de eerste, met slechts één zetel meer dan de PVV (respectievelijk 29 en 30 zetels). Ook komen nieuwkomers Volt, Nida en JA21 de Kamer binnen.”

Eduard Nandelall heeft deze peiling uitgevoerd op een andere manier dan bijvoorbeeld I&O Research, Kantar of Ipsos dat doen. In plaats van potentiële kiezers te vragen naar hun voorkeuren bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen, heeft het bedrijf onderzoek gedaan met wat het zelf omschrijft als “big data.” Tools als Fan Page Karma, Agora Pulse, Appnexus, Site Scout, Buzzsumo en meer zijn gebruikt om zo nauwkeurig mogelijk te bepalen hoe populair alle partijen zijn onder het electoraat.

Lees hier: het onderzoek Peiling TKverkiezingen 2021 – TechAds .

Meld je aan voor onze nieuwsbrief