Over meningen die gevaar lopen, ook de uwe!

Rotterdam, 6 maart 2017 | Té vaak zien we dat politieke partijen pleiten voor het op voorhand verbieden van meningen, nog voordat ze zijn uitgesproken. Wanneer het meningen betreft die meer in hun straatje passen, staan ze voorop in het verdedigen van het vrije woord. En zodra het een mening betreft die hen niet aanstaat, willen ze het op voorhand verbieden. Zo poogde Leefbaar Rotterdam een aanstaande Palestina conferentie in april 2017 in Rotterdam op voorhand te verbieden.

Zowel de burgemeester als een raadsmeerderheid wezen Leefbaar in dit geval op de grondwet.  We dienen allemaal te beseffen:

“Zodra we meningen op voorhand gaan lopen censureren, lopen op een dag alle meningen gevaar. Ook de uwe,” aldus Nourdin El Ouali. Zie hieronder een fragment uit de bespreking van dit onderwerp in de gemeenteraad van 23 februari jl..

Meld je aan voor onze nieuwsbrief