Evenement: filmvertoning Studeren als Rite de Passage

studeren als rite de passage

Rotterdam, 7 maart 2017 | Studeren als rite de passage: donderdag 9 maart
31 studenten van de Hogeschool Rotterdam, met een Nederlandse- en een migratie-achtergrond, komen in de film aan het woord. Zij vertellen wat studeren voor hen betekent. Hoe kijken zij vanuit hun culturele achtergrond naar andere culturen in onze samenleving en welke verschillen of overeenkomsten zijn er?

Ervaren zij dat ze in verschillende werelden zitten? De film biedt een hoopvol antwoord: ‘De polarisatie die vandaag de dag het maatschappelijk debat bepaalt, speelt geen rol van betekenis in de collegebanken.

De integratie mislukt? Hoezo? Echt niet. Diversiteit is de nieuwe standaard: ‘In al onze diversiteit zijn wij de nieuwe autochtonen.’

De film is eerder tijdens het International Film Festival Rotterdam vertoond, maar is nu ook te zien in de Essalaam moskee op donderdag 9 maart 2017! Een primeur!

De inloop is om 19:00 uur en de film start om 19:30 uur. De documentaire duurt 40 minuten. Direct na afloop is er een kort debat onder bezoekers om de mogelijkheid te bieden na te praten over de film en gedachten te wisselen.

LET OP: aanmelden via info@eicc.nl is verplicht!

IN HET KORT:

WAT: Filmvertoning ‘Studeren als rite de passage’
WANNEER: donderdag 9 maart 2017 vanaf 19:00 uur.
WAAR: Essalam Islamic Cultural Centre Rotterdam, Vredesplein 7, 3074 SN
VOOR: Iedereen! Jong, oud, moslim en niet-moslim!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief