Update moskeeveiligheid Rotterdam

Schermafbeelding 2017-02-06 om 14.42.49

Rotterdam, 30 januari 2017 |Aanslagen op onschuldige burgers raken ons allemaal. Samen uiten we ons medeleven, onze eenheid en waakzaamheid. De moskeebranden en terreuraanslag op moskeeën in Noord-Amerika van afgelopen weekend versterken de zorgen en vragen over de moskeeveiligheid in Nederland en Rotterdam.

Daarom voor de helderheid even een update vanuit NIDA over de situatie in Rotterdam:

Verschillende vooraanstaande moskeeën in de Randstad, waaronder de Essalaam Moskee op zuid, hebben uit voorzorg besloten voorlopig de deuren te sluiten op momenten van gebed en/of beveiligers in te zetten.

Daarnaast zijn momenteel twee trajecten in Rotterdam reeds ingezet:
1) een SPIOR-commissie maakt in samenwerking met de politie een inventarisatie van de veiligheidsverbetering van elke moskee in Rotterdam. Het rapport hierover wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht. Moskeeën, politie, gemeente en NCTV gaan vervolgens samen aan de slag voor de implementatie van de voorgestelde verbeteringen;
2) ook is SPIOR in gesprek met de gemeente voor de nodige cofinanciering van een 2-jarig vervolg aan de pilot ‘Islamofobie in zicht’ van vorig jaar. Dit richt zich op de verbetering van de registratie, meldingsbereidheid en aanpak van islamofobie en moslimdiscriminatie (waaronder moskeeveiligheid) in Rotterdam. We doen er alles aan om dit te realiseren. Hierover later meer.

Tot slot, is ervoor gekozen om uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslag de Canadese vlag halfstok te hangen. Houd de FB-pagina en de website in de gaten voor verdere relevante updates.

vlag canada juist

Meld je aan voor onze nieuwsbrief