Wijkgesprekken: ook ik ben Rotterdammer

Schermafbeelding 2017-02-07 om 14.16.36

Rotterdam, 31 januari 2017 | De Turkse couppoging in de zomer van 2016 had ook zo haar weerslag op het Rotterdamse. Spanningen en zorgen onder Rotterdammers van Turkse afkomst, maar ook daarbuiten. In november 2016 ontstond in Rotterdam daarom het idee om in januari 2017 een aantal wijkgesprekken/dialogen hierover te organiseren.

Het doel van deze gesprekken: het verstevigen van de verbinding tussen diverse wijkbewoners en begrip creëren voor elkaar. Er wordt niet over anderen gepraat en niet over schuldigen gesproken. Het gaat over jou, jouw gevoel, jouw verdriet, jouw angst, jouw hoop.

Coalitie Rotterdammers voor Mekaar

De organisatie ‘Coalitie Rotterdammers voor Mekaar’ coördineerde dit initiatief samen met de initiatiefnemers, 33 Turks-Rotterdamse organisaties, die hierover eerder een Open Brief aan de burgemeester ondertekenden.

Divers

Stuk voor stuk goede gesprekken in klein verband, onder Rotterdammers van Turkse komaf met diverse politieke oriëntaties en iedere Rotterdammer die zich om welke reden dan ook bij dit onderwerp betrokken voelt. Voor alle Rotterdammers dus.

Noord, West en Zuid

Er zijn in totaal op drie verschillende locaties in Delfshaven, Feijenoord en Noord succesvolle wijkbijeenkomsten georganiseerd met een goede mix van mannen en vrouwen, jong en oud en van diverse afkomst. De gespreksleiders aan de tafels werden geleverd door “De dag van Dialoog”.

Foto’s

Meld je aan voor onze nieuwsbrief