Date met Gaza

date-met-gaza

Rotterdam, 26 december 2016 | Stichting Kifaia organiseert op zaterdag 28 januari 2017 een bijeenkomst genaamd ‘Date met Gaza’ om 19:30-22:00 uur in Espresso Dates. Nourdin el Ouali (NIDA) zal als ambassadeur van Kifaia de bijeenkomst leiden en je live in contact brengen met mensen daar.

Live

Met behulp van een Skypeverbinding gaan we in gesprek met onze collega’s van de Palestinian Medical Relief Society (PMRS). Te midden van alle ellende in Gaza, proberen zij zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede medische zorg. Ga met hen in gesprek over hun werk, hun eigen leven, hun dromen en hun ideeën over vrede en een toekomst in Gaza.

Film

Voorafgaand aan het gesprek wordt de film ‘We lost our souls’ vertoond die kort na de bombardementen van 2014 is gemaakt. Kifaia bestuurslid Nadia Ben vertelt over haar allereerste bezoek aan Gaza afgelopen voorjaar. Natuurlijk is ook Kifaia’s oprichter Anja Meulenbelt erbij.

Veiling

Verder vindt er een veiling plaats, wordt er koffie uit Gaza geschonken en kan er Palestijns borduurwerk en andere producten worden gekocht. De opbrengst komt ten goede aan de Palestinian Medical Relief Society.

De betrokkenheid van NIDA bij Gaza komt voort uit het streven om een zusterstad-relatie tussen Rotterdam en Gaza te realiseren (zie politiek pamflet). Zie in dit verband ook de eerdere demonstraties en benefietbijeenkomsten (waaronder een voetbaltoernooi) die door NIDA zijn georganiseerd voor Gaza.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief