Campagne Woonreferendum


Rotterdam, 30 november 2016 | Vandaag is de dag van het referendum over de Woonvisie en de afbraak van 20.000 betaalbare woningen in ruil voor dure. Het afgelopen halfjaar heeft NIDA samen met verschillende partijen in de raad, maar vooral ook samen met huurdersverenigingen en bewonersorganisaties in de stad, zich hard gemaakt voor dit woonreferendum. Zie hier een overzicht van de aanloop. 

schermafbeelding-2016-12-06-om-15-58-07

Eerst diende we samen voor de aanvraag binnen een maand 2.000 handtekeningen van Rotterdammers hiervoor te verzamelen. Dat was ons samen ruim gelukt! Voor de uiteindelijke doorgang dienden we in de maanden daarop tenminste 10.000 handtekeningen te verzamelen. Ook dat was ons hand in handtekeningen gelukt!

Schermafbeelding 2016-06-22 om 16.26.13

Don’t boo, vote!

Nadien is het vooral de opgave om zoveel mogelijk Rotterdammers naar de stembus te krijgen en samen TEGEN de Woonvisie te stemmen. Het zal een uitdaging zijn om een stemopkomst van minimaal 30% te behalen om de uitkomst van het referendum te doen gelden. De wethouder heeft gezegd alleen dan de uitkomst serieus te zullen nemen.

NIDA neemt deel aan diverse debatten en campagnes in de stad en op sociale media. In video’s als bovenstaande legt NIDA samen met de SP, PvdA, GroenLinks en CU-SGP uit waarom we TEGEN de Woonvisie zijn.

En ook Obama riep iedereen op om te stemmen. Als elke Rotterdammer die klaagt over te hoge huur vandaag ook stemt, dan komt het goed!

Update 1-11-2016: Inmiddels is de uitslag bekend. Benieuwd naar de uitkomst? Lees dan hier over de uitslag!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief