NIDA: Aanpak bedreiging Rotterdammers onacceptabel en moet beter!

Rotterdammers van Turkse afkomst hebben in de afgelopen zeven weken al meer dan tachtig aangiften gedaan van bedreiging. Vooralsnog heeft nog geen enkele aanhouding plaats gevonden. “Onbegrijpelijk!” laat Nourdin El Ouali (NIDA Rotterdam) weten: “Des te meer omdat de daders van deze bedreigingen niet zelden eenvoudig zijn te achterhalen via sociale media”. 

Tachtig aangiften, zeven weken, geen enkele aanhouding?!

Ook burgemeester Aboutaleb liet weten onlangs online bedreigd te zijn. Binnen enkele dagen werd de dader al opgepakt. “Hoe kan het dan, dat er na bijna zeven weken en meer dan tachtig aangiften van bedreiging door Rotterdammers er nog geen enkele aanhouding heeft plaats gevonden,” aldus El Ouali. NIDA stelt samen met het CDA schriftelijke vragen hierover aan de burgemeester.

‘Dit gaat ook om vrijheid van onderwijs, politiek en pers’

“De bedreigingen zijn onder meer geuit aan politici. Ook onderwijzers en journalisten zijn slachtoffer. Dit gaat niet alleen om veiligheid. Dit gaat ook om onze politieke vrijheid, de vrijheid van onderwijs en persvrijheid,” aldus El Ouali. NIDA roept de burgemeester op alles in het werk te stellen om daders van bedreiging sneller aan te pakken dan nu het geval is: “Elke dag in angst is er één te veel en ook voor de meldingsbereidheid is het van belang dat aangiften niet blijven liggen.”

SV – Aanpak bedreiging en intimidatie van o.a. politici, onderwijzers en journalisten

Lees hier wat verschillende media erover schreven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief