VACATURE FRACTIEMEDEWERKER NIDA ROTTERDAM

NIDA-vacature


Attentie hier volgt een roeping!

De gemeenteraadsfractie van NIDA Rotterdam zal per oktober 2016 haar team versterken met een nieuwe fractiemedewerker! Het gaat om een HBO/WO-functie van 16 uur per week. Voel jij je geroepen?

Wie, wat, waar, ik?!

Op inhoudelijk, communicatief en organisatorisch vlak volg en beïnvloed je vanuit de fractie de Rotterdamse politiek, het beleid en de maatschappij. Binnen de dynamiek van het stadhuis werk je voor een jonge politieke partij met Rotterdams DNA en een islamitische inspiratie. Deze uitdaging vergt idealisme, energie, politiek bewustzijn, assertiviteit, initiatief, zelfstandigheid, nauwkeurigheid, creativiteit, flexibiliteit, samenwerking en doorzettingsvermogen.

Inhoudelijk?!

  • Je analyseert relevante ontwikkelingen in de politiek, wetenschap, overheid en media over uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Affiniteit of (werk)ervaring met werkgelegenheid, inkomen, armoedebestrijding, participatie, volksgezondheid, economie en duurzaamheid is een pré.
  • Je adviseert de raads- en burgerleden en je schrijft (mee aan) raadsbijdragen, opinieartikelen, schriftelijke vragen, beleidsvoorstellen en moties.

Communicatief?!

  • Je voert interne communicatie binnen de fractie en onderhoudt de communicatie met andere politieke partijen, de griffie, maatschappelijke organisaties en betrokken burgers (bezoek, telefoon en mail).
  • Daarbij schrijf je persberichten voor journalisten en nieuwsberichten voor op de website, NIDA-nieuwsbrief en structurele campagnes (ervaring met Photoshop en Moviemaker o.i.d. is een pré).

Organisatorisch?!

  • Je bereidt de fractie- en gemeenteraadsvergaderingen (mede) voor en beheert de (termijn-)agenda’s en administratie.
  • Je helpt mee in de organisatie van partijbijeenkomsten, maatschappelijke debatten en publieke acties.

Voel jij je geroepen?!

Stuur uiterlijk t/m 15 september 2016 een email met je motivatie en Curriculum Vitae naar info@nidarotterdam.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar 010-26 73840.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief