Derksen neemt discriminerende Rotterdamse voetbalclub in bescherming

Geef racisme de rode kaart

Rotterdam, 22 juni 2016 | ‘Vol voor Mohamed, maar Henk kan morgen trainen’, vertelde Johan Derksen bij Voetbal Inside over een Rotterdamse voetbalclub. Derksen moest met de billen bloot, vond de Rotterdamse politieke partij NIDA. NIDA riep de Rotterdamse burgemeester op bij Derksen te achterhalen over welke voetbalclub hij het heeft. Vandaag laat burgemeester Aboutaleb weten dat Derksen de naam van de voetbalclub niet wil vrijgeven.

In strijd met Grondwet

In reactie op de vragen van NIDA laat de burgemeester weten dat de voetbalvereniging in strijd lijkt te handelen met de Grondwet. Maar aangezien de heer Derksen de naam van de vereniging niet bekend wil maken, kan de burgemeester dit niet anders kwalificeren dan een gerucht, dat de gemeente vanuit haar eigen Rotterdamse partners niet bevestigd heeft gekregen.

Derksen medeplichtig aan discriminatie

“Wij betreuren dat Derksen op deze manier racisme en discriminatie in de samenleving normaliseert en in stand houdt. Als je een discriminerende voetbalclub in bescherming neemt, dan ben je onderdeel van het probleem,” aldus Nourdin El Ouali, partij leider van NIDA Rotterdam.

‘Voetbalclubs naar de klote door Marokkanen’

Voetbalanalist Johan Derksen vertelde in het televisieprogramma Voetbal Inside (15 april 2016) dat veel voetbalclubs naar de klote gaan door ‘Marokkanen’. Ter onderbouwing van zijn stelling, zei hij een voorzitter te kennen van een voetbalclub in Rotterdam die jongens bij toelating op de vereniging discrimineert op basis van hun naam.

 

Verschillende media berichten n.a.v. de schriftelijke vragen over Johan Derksen die niet wil zeggen op welke Rotterdamse club hij doelde toen hij op tv bij Voetbal Inside zei dat er ‘geen plek is voor Mohammed, maar Henk morgen kan komen trainen’. Hieronder het bericht van AD en zo ook TV Rijnmond en Joop.

Schermafbeelding 2016-06-23 om 12.03.13

Meld je aan voor onze nieuwsbrief