NIDA pleit voor één miljoen extra bestrijding jeugdwerkloosheid

Aydin staat en spreekt

Wethouder Struijvenberg moet een topprioriteit maken van de bestrijding van jeugdwerkloosheid in de stad, vindt de politieke partij NIDA Rotterdam.  Bovenop de anderhalf miljoen euro voor begeleiding naar werk, pleit NIDA voor één miljoen extra investeren in succesvolle projecten.

Dat kondigde NIDA-raadslid Aydin Peksert woensdag aan in de raadscommissie Werk en Inkomen. Volgende week bespreekt de Rotterdamse raad de kaders voor de begroting van 2017.

Jeugdwerkloosheid daalt, maar niet in Rotterdam

Terwijl de jeugdwerkloosheid in andere steden daalt, stijgt de problematiek in Rotterdam. De stad telt zo’n 9000 werkloze jongeren. Bijna 18 procent van de jongeren. Landelijk ligt het percentage op zo’n 11 procent.  Daarnaast zijn er nog jongeren die niet in de systemen voorkomen, omdat ze de zoektocht naar werk hebben opgegeven of enkele uren werken en daarom niet mee worden geteld.

Investeren in succes

NIDA is niet te spreken over de bestrijding van jeugdwerkloosheid door de wethouder. “De resultaten zijn belabberd. De intentieverklaringen met werkgevers zijn vrijblijvend en het ontbreekt aan de nodige investeringen als in leerwerk-trajecten. De meest succesvolle projecten dienen met deze extra investering te worden uitgebreid en uitgerold,” aldus Aydin Peksert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief