We verbreken het vasten en verbinden de stad

Stadsiftar groep

16 juni 2016, Rotterdam | In plaats van een nieuwjaarsreceptie organiseerde NIDA dit jaar een groots Stadsiftar op het Vredesplein. Op de foto van Esselam zie je de bui al hangen en vanwege de plensbuien in de avond verschoof de iftar naar binnen in de moskee. Het mocht de sfeer, pret en trek niet drukken. Wat een liefdevolle sfeer, een enorme opkomst en wat een rijkdom aan diversiteit. Samen verbreken we het vasten en verbinden we de stad, omdat we geloven in Rotterdam.

Hartelijk dank aan Esselam dat we iedereen in de moskee mochten ontvangen. Met 500 gasten twee keer zo veel als aangemeld. Het was passen en meten verspreid over zowel de zaal en hal beneden als in de gebedsruimte boven. Excuus voor eventuele ongemakken hier en daar en zo veel dank voor ieders begrip, helpende hand en vrijgevigheid naar elkaar toe.

Dit is ramadan in Rotterdam!

Buurtbewoners, ambassadeurs, daklozen, burgemeester en wethouders, raadsleden, oud, jong, vluchtelingen, entrepreneurs, humanisten, moslims, joden, christenen en hindoes de hele mikmak met hun wortels verspreid door het land en de wereld gemoedelijk als één familie in dit Huis van de Vredevolle.

Bijzonder veel liefs aan de sprekers voor hun liefdevolle bijdragen: burgemeester Aboutaleb, Step Vaessen (Al Jazeera), John Geurts (Humanistisch Verbond Rotterdam), Albert Ringer (Liberaal Joodse gemeenschap Rotterdam), Setkin Sies (CU-SGP Rotterdam en predikant) en imam Chishti (o.a. Gausia moskee Feijenoord). Veel liefde!

Shout out naar Traiteur Maghrebia en De Oceaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief