Waarnemend voorzitter NIDA in Duurzame Jonge 100

Nurullah Klimaattop Parijs
Nurullah Gerdan bij de klimaattop in Parijs (dec. 2015)

Nurullah Gerdan, waarnemend voorzitter van NIDA, is dit jaar door DJ100 verkozen tot de top 100 meest duurzame jongeren van Nederland. DJ100 staat voor Duurzame Jonge 100.

Elk jaar kiest een jury van de DJ100 de honderd meest inspirerende jonge en duurzame koplopers van Nederland. Het is een diverse groep van zowel jonge ondernemers, young professionals als studenten, die een positieve impact hebben. Ieder jaar worden de duurzaamste jonge koplopers in een lijst gepresenteerd, als inspiratie voor de jonge generatie. De DJ100 biedt naast een plekje in de lijst ook een actief netwerk met een kickstart aan mogelijkheden om de jonge mensen en hun initiatieven te verbinden, te versnellen en op te schalen om nog meer impact te genereren.

Verbinding

Nurullah Gerdan is 26 jaar oud en is naast zijn bestuurswerk voor NIDA strategisch adviseur Duurzame Ontwikkeling bij de gemeente Haarlemmermeer. Vanuit zijn rol bij de gemeente legt Nurullah verbindingen tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten als het gaat om de circulaire economie. Veel mensen concentreren zich in de dagelijkse praktijk slechts op een van deze onderdelen, terwijl Nurullah werkt aan de verbindingen hier tussen om de weg naar de circulaire economie te versnellen. Daarin werkt hij nauw samen met wethouder John Nederstigt en oud-minister Jacqueline Cramer.

Doel

“Mijn doel is om mensen te verbinden en bewust te maken van de inspanningen die nodig zijn voor de transitie naar een circulaire samenleving. Met mijn bestuurskundige achtergrond heb ik veel mensen overtuigd van het belang van een holistische visie en het werken aan een transitie in plaats van alleen langs één discipline of vanuit één technisch of inhoudelijk perspectief,” aldus Nurullah Gerdan.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief