Actie tegen de sloop, voor het Woonreferendum

Schermafbeelding 2016-05-27 om 17.42.13

Wethouder Schneider van de gemeente Rotterdam wil dat er de komende vijftien jaar 20.000 goedkope woningen worden gesloopt, verkocht of waarvan de huur fors wordt verhoogd. In ruil hiervoor worden dure woningen gebouwd. De oppositiepartijen NIDA, SP, PvdA en GroenLinks zijn hiertegen en voeren samen met bewoners en huurdersverenigingen actie hiertegen. Hand in handtekeningen worden ingezameld voor het Woonreferendum. 

De woonplannen gaan met name om huurwoningen tussen de 300 en 600 euro, maar ook om betaalbare koopwoningen. Huizen die voor veel Rotterdammers een noodzaak zijn. Afgelopen vijftien jaar zijn er al 30.000 van deze woningen verdwenen en zijn de huren in een rap tempo gestegen.

Onbetaalbaar en langere wachtlijsten

Voor veel huurders, starters en gezinnen wordt wonen in hun stad onbetaalbaar en de wachtlijsten blijven stijgen: van vier tot acht, naar meer dan tien jaar! Ook moeten ouderen langer thuis wonen en hebben steeds meer Rotterdammers minder te besteden, de vraag naar betaalbare woningen wordt dus alleen maar groter.

10.000 hand in handtekeningen

Tijd voor actie dus, in de vorm van een raadgevend referendum. Wij, Rotterdamse Huurdersorganisaties en oppsoitiepartijen, zeggen: laat Rotterdammers zélf kiezen of ze voor of tegen de afbraak van 20.000 betaalbare woningen zijn. Vindt u dat ook? Teken dan mee om het Woonreferendum mogelijk te maken. 10.000 handtekeningen zijn nodig en we zijn al ruim over helft! 

Deze Rotterdammers gingen je al voor!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief