Zonne-energie nu voor iedere Rotterdammer mogelijk

Schermafbeelding 2016-04-14 om 14.12.52

Één van de ideeen uit de duurzaamheidsnota van NIDA is realiteit! Vanaf nu is zonnestroom voor iedere Rotterdammer toegankelijk. In een nieuw zonneproject werken Crowdfundingplatform Zonnepanelen en Rotterdam samen om diverse gemeentelijke gymzalen te voorzien van zonnepanelen. In dít project kan iedere Rotterdammer mee doen met een inleg vanaf 25 Euro.

De gemeente Rotterdam stelt de daken van haar maatschappelijk vastgoed, zoals gymzalen en scholen, beschikbaar om te gebruiken voor het opwekken van zonne-energie in de stad. ZonnepanelenDelen is hiermee aan de slag gegaan en organiseert door middel van crowdfunding zonne-energiesystemen op Rotterdamse gymzalen. Op deze manier heeft elke Rotterdammer de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een bijdrage te leveren aan en te profiteren van meer duurzame energie.

Lokaal opgewekt, gebruikt en verdiend

In Rotterdam is veel gestapelde bouw, waardoor het niet altijd mogelijk is om zelf zonnepanelen te plaatsen. Met de aanpak van ZonnepanelenDelen kan iedereen al meedoen vanaf 25 Euro. De looptijd van de projecten wordt 15 jaar, waarbij iedere deelnemer eenvoudig op computer of mobiel inzicht krijgt in de prestaties van zijn of haar eigen zonnedeel. De opgewekte stroom wordt lokaal gebruikt. De deelnemers ontvangen de opbrengst van hun aandeel in de opgewekte zonnestroom ieder jaar, desgewenst via de eigen energierekening. Overstappen naar een andere leverancier is niet nodig om mee te kunnen doen.

“Samen keren we het tij”

“Vorig jaar scoorde Rotterdam het slechts van alle steden op zonne-energie. Samen keren we het tij. Op deze manier maken we zonne-energie toegankelijk voor iedere Rotterdammer,” aldus NIDA-raadslid Aydin Peksert.

Inschrijven

De inschrijving start in juni. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden op website via www.zonnepanelen.nl/project/rotterdam. Inschrijven is kosteloos en vrijblijvend en zorgt ervoor dat je deze zomer met voorrang kunt deelnemen.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief