Alternative activism: Palestine Remix

Palestine Remix
2 april 2016, Amsterdam | Het Palestijnse verhaal vanuit New Age Media. Op zoek naar hoe innovatieve en interactieve technologieën verandert de manier waarop nieuws wordt ontvangen. Al Jazeera International houdt een Europese tour met Rawan Damen over de progressieve stappen die rondom dit thema worden gemaakt. Op het Palestina Remix event op 2 april 2016 in Amsterdam vertelde Nourdin El Ouali namens NIDA over de inzet van sociale media rondom de Gaza-demonstratie in Rotterdam 27 juli 2014.  

Rawan Damen is een Palestijnse filmmaker en commissaris bij Al Jazeera Media Network en is de dynamo achter het revolutionaire Palestina Remix project. Met unieke technologische mediatechnieken maakt dit platform het voor ons allemaal mogelijk om heel eenvoudig het verhaal voor rechtvaardigheid in Palestina te delen. Stel heel gemakkelijk je eigen docu samen en deel! Ideaal voor studenten en docenten. Check: www.palestineremix.com

Nourdin El Ouali vertelde hoe NIDA gebruik maakte van sociale media in de organisatie, profilering en promotie van de Gaza-demonstratie op 27 juni 2014 in Rotterdam. Het was een indrukwekkende presentatie met gebruik van indrukwekkende beelden die via de sociale media de wereld over zijn gegaan: “Als we niet tevreden zijn met hoe de massamedia ons verhaal delen, dan delen we toch zelf massaal ons eigen verhaal?!!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief