Tweede Kamer blijkt zelf gevaarlijker dan salafistische moskee

Schermafbeelding 2016-02-25 om 18.08.56

Donderdagavond 25 februari 2016 reageert Minister Asscher per brief op verschillende moties van de Tweede Kamer rondom de mogelijkheden voor het verbod op salafistische organisaties in Nederland. In het NOS-journaal van 20:00 uur vraagt de NOS de door de islam geinspireerde politieke partij NIDA Rotterdam om een reactie.

Grondrechten eigenhandig de das omdoen

“Uit de reactie van de minister blijkt dat de Tweede Kamer allerlei voorstellen heeft gedaan die in strijd zijn met de Grondwet. De Tweede Kamer blijkt op deze manier eigenlijk een groter gevaar voor grondrechten, dan welke salafistische moskee dan ook,” aldus Nourdin El Ouali, politiek leider van NIDA. “De Tweede Kamer is bang dat salafisten een gevaar vormen voor onze vrijheden, maar ondertussen is het de Tweede Kamer zelf die moet uitkijken dat ze grondrechten niet eigenhandig de das omdoet.”

Zorgen over salafisme in Nederland

De minister spreekt in zijn brief aan de kamer wel zijn zorgen uit over de aanwezigheid van het salafistisch gedachtegoed in Nederland. Over het salafisme in Nederland zegt El Ouali: “Het salafisme is divers en kent varianten die nog burgerlijker zijn dan u en ik. Het salafisme is een orthodoxe stroming binnen de islam, vergelijkbaar met gezindten in onze bible-belt. Dat mag in Nederland. Sterker nog dat maakt Nederland. Godzijdank. In Nederland verbieden we geen groepen, maar rekenen we af met daden van individuen, zo onderschrijft ook de minister. Daar hebben we het strafrecht voor dat op een ieder van toepassing is die in strijd handelt met de wet.”

Lees hier de berichten die verschillende media hierover schreven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief