Doe mee: Compassieprijs 2016 in compassiestad Rotterdam!

Schermafbeelding 2016-02-25 om 13.41.44

Op vrijdag 20 mei 2016 ondertekent Rotterdam het Internationale Handvest voor Compassie. NIDA, de Rotterdamse politieke partij nam hiertoe het initiatief in 2014 met haar motie “Rotterdam Stad van compassie’. De feestelijke ondertekening in Rotterdam gaat gepaard met de jaarlijkse uitreiking van de Compassieprijs en jij kunt meedoen! 

Handvest voor Compassie

Het internationale handvest voor Compassie is een commitment van tientallen wereldsteden (van Los Angeles tot Jakarta) om compassie tot de kern van het handelen te maken, haat en minachting te bestrijden en positieve waardering van culturele en levensbeschouwelijke verscheidenheid te stimuleren. De ondertekening in Rotterdam valt samen met de jaarlijkse uitreiking van de Compassieprijs. Handvest voor Compassie Nederland werkt voor de organisatie van het evenement samen met de Gemeente Rotterdam en NIDA.

Compassieprijs 2016 in het teken van humane economie

De Compassieprijs is bestemd voor initiatieven in Nederland die ‘harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen’ en bestaat sinds 2011. De compassieprijs staat dit jaar in het teken van een humane economie. De verbinding van geld en winst met empathie en mededogen. De Compassieprijs 2016 wil waardevolle initiatieven tot een humane economie ondersteunen.

Doe mee met de Compassieprijs!

Mensen die zich op dit terrein binnen de Nederlandse samenleving verdienstelijk maken met bedrijven (tot 50 werknemers) of met andere belangrijke initiatieven – bijvoorbeeld in de vorm van artikelen, boeken, onderzoeken of projecten – kunnen tot 8 april a.s. genomineerd worden via Handvest voor Compassie. Tijdens een groot evenement in Rotterdam zal de Compassieprijs 2016 worden uitgereikt. Nomineer jezelf of nomineer bijzondere initiatieven om je heen!

Peksert: ‘Stad moet oog hebben voor zachte krachten’

“Rotterdam als Stad van Compassie is niet alleen een mooi en belangrijk signaal in tijden van polarisering tussen culturen, levensbeschouwingen, arm en rijk, het is een commitment en vergt blijvende inzet van ons allen om compassie tot de kern van ons handelen te maken,” aldus NIDA-raadslid Aydin Peksert, indiener van de motie ‘Rotterdam: Stad van Compassie’.

Lees hier het artikel dat politiek journalist Mark Hoogstad voor het Algemeen Dagblad op donderdag 25 februari 2016 hierover schreef.

Schermafbeelding 2016-02-25 om 12.10.31

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief