NIDA: staatsgevaarlijk of gevaar voor status quo?

Rotterdam, 20-01-2016 | NIDA is een GEVAAR voor de STATUS QUO! Laat dat duidelijk zijn. Zo nu en dan wordt dit nog wel eens door moeilijk te peilen opiniemakers of politici verward met ofwel geframed als: [STAATSGEVAARLIJK]. Dit heeft meestal te maken met de negatieve associaties die iets als een islamitische inspiratie of de betrokkenheid bij mensenrechten in het Midden-Oosten bij hen opwekt, al dan niet gecombineerd met een vleugje islamofobie of een financiële prikkel van een of andere lobby.

Verwarring, framing of wantrouwen?

Het valt niet mee om deze verwarring/framing altijd even serieus te nemen. Nog moeilijker is het vinden van enige aansluiting of aanknopingspunten Pas op met uitkijkenbij het veelal zeer beperkte, niet zelden gefrustreerde wereld- en mensbeeld waarmee dit gepaard gaat, met name ten aanzien van anders-denkenden en moslims in het bijzonder. Ieder goed punt, argument of bedoeling, zelfs een oprechte uiting van begrip en medeleven, loopt immers een groot risico te worden afgedaan als ‘onbetrouwbaar’ of iets als ‘takiyyah‘. Dus waar te beginnen?

NIDA op verjaardagsfeestje van de NCTV

Nu was NIDA in december 2015 door de NCTV (jawel de: Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) uitgenodigd op haar verjaardagsfeestje (check voor verslag en video!). NIDA was meer dan gast alleen. Politiek leider Nourdin El Ouali deelde als gastspreker voor een volle zaal (gevuld met allerlei hoge piefen van de AIVD enzo) het podium met onder meer hoofdredacteuren, specialisten en professoren voor een kritisch debat over terrorismebestrijding, polarisering en veiligheid in Nederland.

Dubbel en dwars gecheckt

Reken maar: dat je als gast en al helemaal als gastspreker bij dit NCTV-feestje dubbel en dwars van alle kanten wordt gestript en gecheckt op elk mogelijk risico voor de (staats)veiligheid. Mocht er een aanleiding zijn om NIDA als staatsgevaarlijk te beschouwen, voor nu of in de toekomst, dan zou de NCTV echt niet het blunderrisico nemen om NIDA uit te nodigen op het podium van haar verjaardagsfeestje. Mocht iemand in staat zijn het staatsgevaarlijke-gehalte van NIDA te achterhalen laat het dan de NCTV zijn en niet een of andere vage blogger of populistische politicus.

Voor de angsthazen en revolutionisten

Dus mocht er een argument zijn dat NIDA niet staatsgevaarlijk is, laat dit het dan zijn, anders weten wij het ook niet meer. Voor de revolutionisten onder ons, voor wie deze openbaring wellicht een teleurstelling is, wees gerust en paraat: een gevaar voor de status quo zal NIDA blijven, zo lang de huidige status quo zich aandoet!

Tot dat moment blijft NIDA strijden voor meer duurzaamheid, spiritualiteit, welvaart, talentontwikkeling, gemeenschappelijkheid en diversiteit!

By any means necessary! Ahum ..legitimate means..

Meld je aan voor onze nieuwsbrief