Combinatie van seksuele intimidatie en islamofobie op Zuid

Schermafbeelding 2016-02-03 om 15.34.32

Rotterdam, 3-02-2016 | Onlangs bereikte NIDA via Meld Islamofobie het (onderstaande) bericht dat de politie op het bureau Zuidplein niet bereid was aangifte af te nemen van een slachtoffer van seksuele intimidatie en islamofobie.

“Dit is bizar! Des te meer gezien de maatschappelijke aandacht rondom seksuele intimidatie en juist terwijl er nu in Rotterdam een pilot gaande is bij de politie om de registratie en meldingsbereidheid van islamofobie te vergroten,” aldus Nourdin El Ouali.

NIDA stelt hierover dan ook vandaag raadsvragen aan de burgemeester en wethouders. SV Seksuele intimidatie en islamofobie in Rotterdam aanpakken!

Wanneer: 23-12-15 rond 11.00
Waar: in een tram in Rotterdam en het politiebureau Rotterdam Zuidplein
Aangifte gedaan: twee keer een poging gedaan
“BLIJF VAN MIJN MAMA AF!! NIET DOEN, AFBLIJVEN!!!”
Een grote enge meneer had zijn mama in haar bil geknepen, roepend: “Kijk eens wat ze onder die hoofddoek verstoppen!” De jonge moeder, een Nederlandse moslima zat samen met haar twee kinderen in de tram in Rotterdam. Natuurlijk waren er getuigen, moslims en niet moslims, vrouwen en mannen. De enige held die zijn stem durfde te laten horen, was haar vijfjarige.
De politiebeambte adviseerde het slachtoffer van seksueel misbruik, de aanranding te zien als compliment en verder vooral niet een olifant te maken van een mug. Toen ze later nog een keer een poging deed aangifte te doen, versterkt door haar man, werd er gezegd dat ze er niks mee konden. Geen vervolging, maar ook geen notitie van de aanranding of van islamofobie of van algemene discriminatie. Good job politiebureau Rotterdam Zuidplein 😐
Meld je aan voor onze nieuwsbrief