Nourdin El Ouali benoemd tot beste politicus van Rotterdam 2015

Nourdin El Ouali is benoemd tot Beste Rotterdamse Politicus van het Jaar (2015)! In een vol NN/DE Cafe nam El Ouali zijn prijs in ontvangst van jurylid Justus Cooiman (RTV Rijnmond).

Populair politicus

De jury koos unaniem El Ouali als winnaar en noemde hem een inspirator, een vakman die het politieke spel in en buiten het stadhuis beheerst, een spraakmakend en populair politicus die heilig gelooft in zijn boodschap, iemand met visie op de stad waar misschien al heel lang behoefte aan was, iemand die ook nieuwe Rotterdammers een stem geeft en ze betrekt bij de ontwikkelingen in de stad.

Beste-Rotterdamse-politicus

Eenheid en diversiteit

De jury vervolgt: “El Ouali weet op overtuigende wijze voor het voetlicht te brengen dat eenheid en diversiteit hand in hand dienen te gaan in het multiculturele Rotterdam. Een waardevolle boodschap die, zeker in de nasleep van de terreuraanslagen in Parijs, gehoord en verkondigd dient te worden.”

El Ouali was dankbaar en zichtbaar onder de indruk van de woorden van de jury. “Ik ben zo enorm trots op de mensen, die jullie eigenlijk nauwelijks kennen, op wiens schouders ik sta. Dat zijn mijn helden, dat zijn mijn inspiratoren.”

Verschillende media hebben over de uitreiking bericht. Lees hier de berichten terug van het AD, RTV Rijnmond, Voorbeeld-Allochtoon en Marokko.nl.

Bekijk hieronder hoe jurylid Justus Cooiman de winnaar bekend maakt en de daarop volgende speech van Nourdin El Ouali.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief