Parkeervergunning gehandicapten ook geldig in parkeergarages

Op initiatief van NIDA-raadslid Aydin Peksert geldt de parkeervergunning voor mindervaliden straks ook in parkeergarages. “Het centrum is van ons allemaal en moet dus ook voor iedereen toegankelijk blijven. De gemeente mag de belangen van de mindervalide automobilist niet uit het oog verliezen,” aldus Peksert.

Belangrijk voor mindervaliden

Om het parkeren in parkeergarages te stimuleren, verwijdert de gemeente veel parkeerplaatsen uit het centrum. De huidige parkeervergunning voor mindervalide automobilisten geldt daarentegen niet in gemeentelijke parkeergarages.Parkeren gehandicapten “Het verdwijnen van de parkeerplaatsen is dubbel nadelig voor mindervalide automobilisten,” zegt Peksert. “Zij zijn vaak gebonden aan hun auto voor het vervoer in de stad. Ons voorstel tot verbreding van de parkeervergunning is dan ook zeer belangrijk voor de bereikbaarheid van het centrum voor deze groep Rotterdammers.”

Korting in parkeergarages

Doordat de stadsbrede parkeervergunning voor gehandicapten nu uitbreidt naar de parkeergarages kunnen mindervaliden ook hier met korting parkeren. Het voorstel van NIDA kon donderdag 12 november in het stadhuis rekenen op het enthousiasme van de wethouder en een meerderheid in de gemeenteraad. De wethouder zal zo snel als mogelijk uitvoering geven aan het voorstel van NIDA.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief