Altijd opgeladen onderweg dankzij USB-oplaadpunten in het OV

Openbaar-Vervoer-Rotterdam

Persbericht, 12 november 2015, Rotterdam

“‘Wat is het WIFI wachtwoord?’ en ‘Kan ik mijn telefoon ergens opladen?’” zijn vandaag de dag misschien wel de meest gestelde vragen volgens NIDA-raadslid Aydin Peksert. Gratis internetten in het Rotterdamse openbaar vervoer is er al en als het aan Peksert ligt kunnen reizigers in de Rotterdamse tram, bus en metro volgend jaar er ook hun telefoon opladen. “Zo helpt de RET je niet alleen aardig onderweg van A naar B, maar ook in de race tegen de lege batterij.”

Opgeladen onderweg

Met 2% batterij wil je nog even in alle haast een laatste bericht sturen om te laten weten dat je onderweg bent, maar voordat je op verzenden drukt, valt je telefoon uit. “Dat is erg vervelend, vooral wanneer je op weg bent naar een belangrijke afspraak of wanneer je als ouder wilt weten wanneer je kind aankomt,” vertelt Peksert. “Door USB-oplaadpunt te introduceren in het OV zorgen we ervoor dat Rotterdammers altijd opgeladen onderweg zijn.”

Groen oplaadpunt

Het raadsvoorstel van NIDA om in samenwerking met de RET USB-oplaadpunten te installeren in Rotterdamse bussen, trams en metro’s is enthousiast omarmd door de wethouder en lijkt donderdag 12 november tijdens de raadsbegroting op een raadsmeerderheid te kunnen rekenen. “Door met groene stroom te werken belasten we het milieu niet en bieden we Rotterdammers een duurzaam oplaadpunt,” stelt Peksert. NIDA verzoekt het college daarbij ook te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor USB-oplaadpunten op haltes en stations in Rotterdam en omstreken.

Naar aanleiding van bovenstaand persbericht verschenen verschillende berichten in diverse Nederlandse media, waaronder Metro en Demet. Lees de berichten hier (Metro) en hier (Demet) terug.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief