NIDA bestrijdt vluchtelingenhaat met flowerpower

DSC_2168

Rotterdam, 07-11-2015 |”Met liefde en flowerpower bestrijden we de angst en haat die in het vluchtelingendebat helaas de boventoon lijken te voeren,” stelt Nourdin el Ouali (NIDA), “terwijl vele Rotterdammers geven om vluchtelingen.”

In het zicht van de Markthal (de Vlasmarkt, Hoogstraat en Binnenrotte) deelde NIDA Rotterdam zaterdagmiddag met zo’n veertig vrijwilligers, waaronder vluchtelingen, duizenden bloemen uit aan voorbijgangers. In hetzelfde zicht van de Markthal deelde Wilders zaterdagmiddag flyers uit tegen de komst van het AZC in Rotterdam.

Veiligheidsdiensten: One Love

Veiligheidsdiensten hadden hun zorgen geuit over een confrontatie tussen aanhangers van de PVV en NIDA. Dit bleek niet nodig. De combinatie van bloemen en muziek van Bob Marley stemmen de voorbijgangers vrolijk en gemoedelijk. Volgens NIDA konden ook de uitgetrokken politieagenten hun voetjes met zo’n positieve vibe nauwelijks bedwingen.

Rotterdam gaat dit doen

Ook voorbijgangers uit de Beverwaard die hun zorgen uiten over de komst van het AZC namen een bloem in ontvangst. “Ook zij vinden dat Rotterdam vluchtelingen niet in de kou kan laten staan. Het gaat hier niet om ben je voor of tegen. We moeten dit gewoon samen zo goed mogelijk organiseren en dat gaat ons lukken ook,” besluit El Ouali.

Zowel RTV Rijnmond, AD Rotterdams Dagblad als de Turkse online krant Son Haber besteedden aandacht aan de bloemenactie van NIDA. Lees de berichten hier (AD), hier (RTV Rijnmond), hier (Son Haber – Turks) en hier (Postgazetesi – Turks) terug.

Foto’s: Khalid Amakran

DSC_2094

DSC_2264

DSC_2349

DSC_2392

DSC_2734DSC_2477

DSC_2698

IMAG2793_1

Meer foto’s

Foto’s door Sarah Izat en Khalid Amakran.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief