NIDA en vluchtelingen bieden tegenwicht met bloemen aan Wilders’ haatcampagne in Rotterdam

Rotterdam, 6 november 2015

Rotterdamse politieke partij NIDA zal zich samen met vluchtelingen op zaterdag 7 november 2015 (12:00 uur) op de Vlasmarkt (het plein in de Hoogstraat, de straat naast de Markthal) en daarna op de Binnerotte met bloemen en liefde verzetten tegen de daar door Wilders aangekondigde haatflyers tegen vluchtelingen en het AZC in de Beverwaard. “Wilders mobiliseert angst en wantrouwen en produceert haat. Wij kunnen dit niet onbeantwoord laten in onze stad en beantwoorden dit met liefde en vertrouwen,” aldus Nourdin el Ouali.

Hard vs Hart

“Al klinkt de angst en haat soms nog zo hard, uiteindelijk overwint de liefde van het hart,” stelt Nourdin El Ouali, politiek leider van NIDA. Volgens NIDA teren partijen als de PVV op angst als brandstof voor vluchtelingenhaat-campagnes. “Onverantwoord en bovendien gevaarlijk. Deze haatcampagnes bestrijden we met recht, redelijkheid, maar vooral met liefde!”

Rotterdam geeft om vluchtelingen

Volgens NIDA ontstaat er door campagnes van PVV en Leefbaar ten onrechte het beeld van Rotterdam alsof vluchtelingen er niet welkom zijn. Het tegendeel is waar volgens El Ouali: “Rotterdam geeft om vluchtelingen. Veel Rotterdammers ontplooien allerlei acties en streven naar om een ruimhartige opvang.” Hij vervolgt: “Dit zijn toekomstige landgenoten, stadsgenoten, vluchtend voor geweld en opzoek naar een vredige toekomst, mensen zoals jij en ik.”

Virtuele liefde

Op de Facebook van NIDA genoot het bericht (zonder promotie) binnen enkele uren duizenden likes, is het bijna 300 keer gedeeld en heeft het een berichtbereik van meer dan 30.000 personen. Rotterdammers reageren enthousiast: “Let’s fight them with our kindness.” Ook hebben zich vele als vrijwilliger opgegeven. “Alle vrijwilligers krijgen per email een instructie en we verwachten dat we een mooie en liefdevolle middag zullen hebben,” aldus Nourdin el Ouali.

Naar aanleiding van bovenstaand persbericht verschenen in het AD Rotterdams Dagblad en op RTV Rijnmond verschillende berichten over de bloemenactie van NIDA. De berichten zijn hier (AD Rotterdams Dagblad) en hier (RTV Rijnmond) terug te lezen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief