Méér, méér, méér ruimhartige vluchtelingenopvang

Na een geslaagde inzamelingsactie voor vluchtelingen bij noodopvang Schuttersveld, organiseerde de politieke partij NIDA Rotterdam woensdagavond in de Wijkkeuken op Zuid een benefiet voor vluchtelingen. “Waar de overheid kiest voor een sobere en minimale vluchtelingenopvang, daar geven vele Rotterdammers om een ruimhartige opvang,” liet Nourdin El Ouali tijdens het benefiet weten.

De fractievoorzitter van NIDA Rotterdam verweet Leefbaar van ophitserij tegen vluchtelingen. Leefbaar roept burgers op zich luid en duidelijk uit te spreken tegen de vluchtelingenopvang. Leefbaar deed de oproep nadat burgemeester Aboutaleb de raad en stad informeerde over de komst van een AZC voor 600 vluchtelingen aan de Edo Bergsmaweg.

Leefbaar hitst op tegen vluchtelingen

“De oproep van Leefbaar is onzinnig en bovendien gevaarlijk,” aldus El Ouali. “Het gaat hier helemaal niet over ben je voor of tegen. Dit is valse schijn. De vluchtelingenopvang is een opgave waar we als stad niet omheen kunnen. Ook de wethouders van Leefbaar niet. Rotterdammers hebben veel meer te bieden dan de minimale opvang die de overheid nu voorstaat. 600 vluchtelingen is minimaal voor een stad als Rotterdam. Juist ook gezien het verleden van onze stad. 6000 komt meer in de buurt, nog steeds minder dan 1% van onze bevolking. Rotterdammers zijn vrijgevig. Zo blijkt ook uit al die hulpacties die Rotterdammers optuigen,” aldus de politiek leider van NIDA Rotterdam.

Vrijgevige Rotterdammers voor ruimhartige vluchtelingenopvang

Donderdag 15 oktober 2015 pleit NIDA in de Rotterdamse raad met een regeling van werkzaamheden voor goede coördinatie van hulpacties voor vluchtelingen in aansluiting op de sobere vluchtelingenopvang door de overheid. “Vluchtelingen, vrijgevige Rotterdammers en opvangdiensten zijn nu allemaal de dupe van het gebrek aan coördinatie van deze hulpacties. Terwijl partijen als Leefbaar energie verspillen aan ophitserij en valse schijn, wordt de vrijgevige potentie van Rotterdammers onvoldoende benut,” aldus El Ouali.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief