Nourdin El Ouali in debat met Ronald Buijt bij Pauw

Nourdin El Ouali was vrijdagavond 16 oktober te gast bij Pauw om met Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) te debatteren over de komst van een AZC in Rotterdam.

Inwoners van de Rotterdamse wijk Beverwaard zijn woest omdat in hun buurt vijf jaar lang een asielzoekerscentrum komt. In het centrum moeten 600 vluchtelingen opgevangen worden en dat leidde donderdagavond 15 oktober tot schermutselingen op een bijeenkomst. Leefbaar Rotterdam, de partij die drie wethouders in de Havenstad levert, riep zelfs op om een tegengeluid te bieden tegen de plannen van het eigen college. In Pauw zijn vrijdagavond 16 oktober Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam, Nourdin el Ouali van NIDA en buurtbewoners te gast.

Nourdin El Ouali: “Het doet mij enorm zeer dat mensen die vluchten voor lijf en leden kennelijk worden afgeschilderd als criminelen, verkrachters, als een soort monster. Je hoort het ook aan de vraag in sommige gevallen. ‘Kan ik nog wel veilig over straat?’ Oprecht vragen wellicht, maar wel vertrekkend vanuit een angstbeeld, alsof ze plunderend, verkrachtend, moordend door de stad gaan jagen straks en op het eind ook nog eens een borstvergroting willen.”

Uitzending gemist? Bekijk het fragment hieronder terug.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief