NIDA verzamelt hulpgoederen voor vluchtelingen noodopvang Schuttersveld

De noodopvang van de vluchtelingen in sportcomplex het Schuttersveld in Kralingen/Crooswijk is op zaterdag 10 oktober met vier dagen verlengd tot donderdag 14 oktober. Er was met spoed behoefte aan verschillende hulpgoederen als ondergoed, speelgoed, verzorgingsproducten als tandpasta en tandenborstels, diverse kledij en reiskoffers. NIDA vroeg ook om Arabisch en Farsi sprekende Rotterdammers die de vluchtelingen wegwijs willen maken in de wijk en stad.

Gulle Rotterdammers

NIDA plaatste een oproep via Facebook en werd overweldigd door de vele reacties en het enthousiasme waarmee is gereageerd. Op maandagavond 12 oktober tussen 17:30 en 18:30 stonden vertegenwoordigers van NIDA klaar om de verzamelde goederen in ontvangst te nemen en te verdelen onder de vluchtelingen van het Schuttersveld. In minder dan 24 uur tijd zijn zoveel reacties en hulpgoederen binnengestroomd dat de nood al snel was verholpen. Alle overgebleven spullen die niet meer nodig zijn bij noodopvang het Schuttersveld, zijn afgegeven bij de islamitische hulp- en voedselbank, die er zorg voor draagt dat alles goed wordt onderverdeeld over de vluchtelingen in de overige opvangcomplexen in Rotterdam.

RdamTalks benefietavond voor vluchtelingen

NIDA bedankt alle Rotterdammers voor hun vrijgevigheid, liefde en hulp. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel Rotterdammers gehoor hebben gegeven aan deze oproep. Wil je graag nog meer doen voor de vluchtelingen in Rotterdam? Kom dan op 14 oktober 2015 naar onze benefietavond bij de Wijkkeuken van Zuid, in Het Gemaal (Pretorialaan 141). De gehele opbrengst van de avond gaat naar de vluchtelingen! Een kaartje voor het benefiet kost €12.50 (incl. eten en drinken), maar gulle Rotterdammers zijn vrij om een bedrag tussen de €12.50 en €100,- te doneren. Voor een donatie of een kaartje, klik op deze link.

Naar aanleiding van bovenstaand persbericht verscheen dit nieuwsbericht op de website van het Turkse medium Son Haber.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief