NIDA neemt afscheid van stagiaire Kaoutar

Na een jaar stage bij NIDA is het tijd om afscheid te nemen van onze leuke stagiaire Kaoutar Bulahruz. In het onderstaande stuk schrijft zij over haar tijd bij NIDA.

Mijn tijd bij NIDA

9 september 2014 was mijn eerste stagedag bij NIDA. Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. Ik was zenuwachtig omdat ik nog nooit eerder ergens stage had gelopen. Voor ik het wist, vloog de tijd voorbij en was het op 9 juli 2015 alweer mijn laatste dag.

Afscheid-Kaoutar

Het stage lopen bij NIDA was echt superleuk. Het voelde heel erg uniek om een kijkje te krijgen in de gemeenteraad, de processen te volgen en echt zelf mee te maken hoe de lokale politiek nou eigenlijk werkt. Ik heb veel geleerd over hoe de politiek in elkaar zit en over wat voor stappen je als politieke partij kan zetten om iets voor elkaar te krijgen. De ideeën van NIDA zijn inspirerend en onze moties zijn bijna altijd out of the box. Het was leuk om bij een partij te zitten die creatief en ludiek te werk gaat. Alle andere partijen zijn naar mijn mening best saai.

Mijn hart klopt ook echt voor NIDA Rotterdam. Waar ik in het begin van mijn tijd nog vrij weinig wist over de partij, is dat nu helemaal anders. Het kennismaken met de partij was het mooiste wat er was. Alle vrijwilligers, gebiedscommissieleden, raadsleden, bestuursleden, burgerleden en fractiemedewerkers zijn stuk voor stuk geweldige mensen.

Hoogtepunten

Ik kan natuurlijk heel veel schrijven over mijn tijd bij NIDA. Alleen gaat dit artikel dan veel te lang worden! Ik ga dan ook maar proberen om in het kort de hoogtepunten te noemen. Ik heb een hoogtepunt waar ik graag over willen vertellen. Het allereerste is het Grote Racisme Debat! Dit was een heel mooie bijeenkomst die echt impact op mij heeft gehad. Het was heel mooi om deel uit te maken van het Grote Racisme Debat.

Het-Grote-Racisme-Debat

Als tweede was er de moskeebijeenkomst. Wie heeft er ooit voor gezorgd dat er in de commissiezaal van de gemeenteraad het avond (isha-gebed) door ongeveer (wilde gok) 50 man plaats vond. Jawel hoor, NIDA Rotterdam! Het zorgde voor mooie foto’s. Op de moskeebijeenkomst kwamen bestuurders en vrijwilligers van bijna alle moskeeën van Rotterdam samen. Ik was heel erg trots dat ik mee mocht doen met de organisatie van de dag. Tijdens deze bijeenkomst heeft NIDA feedback gevraagd van alle moskeeën. En hoe mooi is dat? Een partij die de samenleving om feedback vraagt. Vragen als “Hoe vind je dat NIDA het doet en wat kan beter?”. Ook heeft NIDA toegelicht wat de partij dit jaar allemaal heeft gedaan.

Als derde hoogtepunt wil ik het agenderen van het illegaal gokken tijdens de actualiteitenraad noemen. Ik heb het thema illegaal gokken een tijd lang zelf onderzocht. Dit heeft geresulteerd in een Regeling van Werkzaamheden waar de gemeenteraad hard mee aan de slag gaat. Waarschijnlijk zal in september of later duidelijk worden wat de gemeente Rotterdam precies aan het illegaal gokken gaat doen. Het was heel erg fijn om zelfstandig te werk te gaan. Ik was dan ook heel erg trots op het eindresultaat.

Altijd NIDA

Mijn afscheid viel dan ook best zwaar. Ik heb zelfs een paar traantjes gelaten, omdat ik wist dat ik het echt zou missen. Niet alleen mijn collega’s, maar ook de gemeenteraad en alles eromheen. Maar ik heb niet al te lang getreurd gelukkig weet ik nu zoveel over de partij dat ik iedereen makkelijk kan vinden. Ik zal dus ook contact houden met iedereen en regelmatig langs komen op het stadhuis. En ja echt, eenmaal NIDA is altijd NIDA. Dat gaat vanzelf 🙂

NIDA wenst Kaoutar veel geluk in haar vervolgcarrière!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief