Aboutaleb #jesuisMorsi, bel de moefti!

Aboutaleb Grootmoefti 1

Het leven van Morsi, de eerste democratisch gekozen president van Egypte, ligt in handen van de Egyptische grootmoefti. Deze grootmoefti bracht onlangs nog een bezoek aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. De politieke partij NIDA roept met klem burgemeester Aboutaleb op om in zijn relatie met de Egyptische grootmoefti zijn afschuw uit te spreken en sancties te verbinden aan de ter dood veroordeling van Morsi. “De burgemeester dient onze minister van Buitenlandse Zaken op te roepen om hetzelfde te doen”, aldus Nourdin El Ouali (NIDA).

De rechtbank in de Egyptische hoofdstad Cairo heeft afgelopen zaterdag oud-president Morsi, samen met nog 105 andere aanhangers van de nu verboden Moslimbroederschap, ter dood veroordeeld. De Egyptische grootmoefti Shawki Ibrahim Abdelkarim Allam moet het door de rechter uitgesproken doodvonnis nog goedkeuren.

Mensenrechtenorganisaties: een politiek gemotiveerd schijnproces

Mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch en Amnesty International hebben hun weerzin uitgesproken over het ‘ernstig in gebreken zijnde’ en ‘politiek gemotiveerde schijnproces’ dat gaande is tegen Morsi, de eerste democratisch gekozen president van Egypte. Verschillende media spreken van een ter dood veroordeling van de democratie. Oud-president Morsi is inmiddels twee jaar geleden met een coup afgezet door het Egyptische leger onder leiding van legergeneraal en huidig president Sisi.

Grootmoefti onlangs op bezoek bij Aboutaleb

Onlangs bracht de Egyptische grootmoefti nog een bezoek aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. De grootmoefti sprak toen met Aboutaleb op het stadhuis over de modernisering van de islam en de veroordeling van geweld in naam van de islam. “Als we dit nu zonder meer aan ons voorbij laten gaan, dan is ieder toekomstig pleidooi voor recht en democratie vanuit Rotterdam of Nederland, even waardeloos als de huidige staat van recht en democratie in Egypte,” aldus Nourdin El Ouali.

Aboutaleb Grootmoefti 2 Aboutaleb Grootmoefti 3

Meld je aan voor onze nieuwsbrief