#BeSorry010

d66_hashtagcda_hashtag

De Gemeente Rotterdam is herhaaldelijk door de rechter, ook in Hoger Beroep, veroordeeld voor discriminatie. Ondanks aandringen weigert het verantwoordelijk stadsbestuur (Leefbaar, D66 en CDA) excuses te maken aan de onschuldige slachtoffers. “Van Leefbaar had ik niet anders verwacht, maar dat ook het CDA en D66 hiervoor niet het nodige respect voor de Grondwet en de burger kunnen opbrengen, is een trieste realiteit die de nodige aandacht verdient, vandaar deze postkaartenactie,” aldus Nourdin El Ouali (NIDA). 

In lijn met de huisstijl van D66 en CDA heeft de politieke partij NIDA 10.000 ludieke postkaarten verspreid in de stad. Voor D66 met de tekst: ‘De rechter heeft ons beleid veroordeeld voor discriminatie excuses vinden wij overbodig en nu achteruit!’ en voor het CDA met de tekst: ‘Samen met Leefbaar en D66 veroordeeld voor discriminatie, geen excuses, dat maakt ons sterker!’

Discriminatie ach ja ’66

De postkaarten zijn gericht aan het adres van de gemeenteraadsfracties van D66 en CDA. Achterop staat een handgeschreven boodschap die het D66 en CDA oproept trouw te blijven aan de Democratie waarnaar zij zichzelf hebben vernoemd, ook als het er echt op aankomt, of anders de partijnaam te veranderen in Discriminatie ach ja ’66 of het Christelijk Discriminatoir ach ja Appel. “Omwille van de transparantie van onze democratie,” zo besluit de oproep.

D66 binnenzijde

Haal de kaart op bij je dichts bijzijnde moskee, buurthuis of bibliotheek. Is de kaart nog niet beschikbaar in jouw buurt? Geef het aan, dan zorgen wij ervoor dat jij de kaart in jouw buurt kunt vinden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief