Aanval op thuisonderwijs

Wethouder Hugo de Jonge (CDA) schaft het thuisonderwijs in Rotterdam het liefst zo snel mogelijk af. Meer moslims maken gebruik van het¬†thuisonderwijs (3 kinderen in 2010 en 13 in 2015) en dat baart de wethouder zorgen. Hij stuit hierbij op weerstand van zowel de Rotterdamse raad als ouders die hun kinderen thuis lesgeven. “De wethouder moet zich aan de wet houden. Hij lijkt geen onderscheid te kunnen maken tussen radicalisme en jihadisme enerzijds en salafisme en fundamentalisme anderzijds,” aldus Nourdin El Ouali.

Bekijk hieronder een compilatievideo van de discussie hierover met de wethouder in de gemeenteraad op 12-03-2015.

Klik op de afbeelding voor een leesbare versie van het artikel, dat op 5 maart 2015 verscheen in het AD Rotterdams Dagblad.
AD 05.03.2015 College ziet achter elke boom een jihadist

Nourdin El Ouali over thuisonderwijs op NPO Radio 1

Naar aanleiding van deze discussie ging Rob Oudkerk in gesprek met Aart Jan Dingemanse, hij geeft zijn twee kinderen thuis les en is tevens voorzitter van de stichting Christenen voor Onderwijsvrijheid, Nourdin el Ouali, gemeenteraadslid NIDA Rotterdam, Danielle Kmieriem, CDA gemeenteraadslid en Carry Roozemond, voorzitter van Ingrado, de brancheorganisatie vereniging van leerplichtambtenaren. Moet het thuisonderwijs blijven bestaan of juist verdwijnen?

Onderstaand radio-item verscheen eerder op de website van NPO Radio 1.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief