#Nietvanmijncenten-ACTIE! Wij hoeven het geld van de allerarmsten niet!

Sander-de-Kramer-Mooierdam-ambassadeur-590

Vandaag start het platform Mooierdam de nieuwe campagne #Nietvanmijncenten tegen het schrappen van de kwijtschelding op de afvalstoffenheffing voor huishoudens die moeilijk rond kunnen komen, een besluit van het huidige stadsbestuur. Het resultaat? Slechts één zielige euro (!) per maand korting en duizenden Rotterdammers nog verder in de financiële problemen. Setkin Sies, initiatiefnemer, vindt dit onredelijk en onbarmhartig en zegt daarom: “Laat die korting maar zitten als het zo moet. Wij hoeven het geld van de allerarmsten niet!” NIDA en Mooierdam roepen daarom iedereen die het kan missen op om die korting van 12 euro over te maken aan het Fonds Bijzondere Noden dat zich in Rotterdam inzet voor mensen in zeer schrijnende crisissituaties.

Aydin Peksert: “Dit is een initiatief waarmee de Rotterdammer zich solidair toont met de grote groep mensen die op het randje van de armoedegrens leven. Tegelijkertijd is het een statement tegen de asociale bezuinigingen van dit college.” Met jouw donatie kan het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam mensen helpen die – om wat voor reden dan ook – de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en voor wie de bestaande voorzieningen geen of onvoldoende oplossing bieden. Doe jij mee?

Mooierdam is een initiatief van de gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP Rotterdam en doet de actie #nietvanmijncenten i.s.m.: NIDA Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, PvdA Rotterdam, Rotterdamse Sociale Alliantie (ROSA), Samen010, Convent der Kerken en Synagogen in Rotterdam, House of Hope, Leger des Heils, stichting Mara, Partij voor de Dieren Rotterdam, Pameijer, SKIN Rotterdam en Voedselbank Rotterdam.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief