NIDA eist opheldering slachtofferhulp familiedrama

Rotterdam, 13 februari 2015

NIDA Rotterdam is geschokt en geƫmotioneerd door de vondst van het levenloze lichaam van de 26-jarige Rotterdamse Yasmeen Dad vandaag in het bos tussen Ruinen en Pesse (bij Hoogeveen).

Van betrokkenen heeft NIDA begrepen dat het slachtoffer in de periode voor haar vermissing (vermist sinds 26 januari 2015) met angst voor haar veiligheid en leven bij de politie heeft gevraagd om bescherming en hulp. Volgens stichting Femmes for Freedom en betrokkenen is haar hulpvraag door desbetreffende hulpinstanties onvoldoende serieus genomen en ontbrak het aan een ernstige inventarisatie van het angstaanjagende (familie)drama waarin zij zich bevond.

Nourdin El Ouali: “NIDA hecht er waarde aan dat een ieder in een dergelijke situatie ten alle tijden moet kunnen rekenen op de meest adequate bescherming en opvang. We eisen dan ook opheldering hierover van de burgemeester.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief