Nourdin El Ouali en Abdelkarim El-Fassi over #LetsUnite in De Wereld Draait Door

De eerder verschenen video van filmmaker Abdelkarim El-Fassi is razend snel over het internet gegaan en verspreid op Social Media. Verschillende media (zie onder meer AD, Al-Jazeera en NOS) hebben het overgenomen en gedeeld. Met hashtag LetsUnite probeert El-Fassi het belang te benadrukken van een inclusieve samenleving waarin niet wordt verdeeld langs religieuze of etnische lijnen.

Waarom LetsUnite?

In de uitzending van 5 februari 2015 spreken Nourdin El Ouali, NIDA-voorman, en El-Fassi over de redenen waarom zij dit filmpje hebben gemaakt en waarom het mechanisme van collectieve schuld verwerpelijk is. Heb je de uitzending gemist? Bekijk ‘m hieronder terug.

Maarten van Rossem reageert

Ook Maarten van Rossem reageerde in DWDD op de discussie. Als moslims gedwongen worden om afstand te nemen, dan weet Maarten van Rossum langs dezelfde collectieve schuldredenering er ook nog wel een paar te noemen… om het pijnpunt aan te geven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief