Rotterdam met Parijs

Charlie-Hebdo-Samen

De aanslag in Parijs heeft ook in Rotterdam indruk gemaakt op de Rotterdammers. Op 8 januari 2015 kwamen wij samen op Plein 1948 om de slachtoffers te herdenken, onze steun te betuigen aan de nabestaanden en ons niet uit elkaar te laten spelen door angstaanjagende krankzinnigen met kalasjnikovs. Nieuwsuur volgde NIDA bij de demonstratie en maakte er een reportage over.

In de reportage van Nieuwsuur reageert NIDA-voorman Nourdin El Ouali op de aanslag: “Met kalasjnikovs, moord en verderf negatieve beeldvorming bestrijden is zo ongelofelijk krankzinnig! Om moedeloos van te worden… We mogen ons niet uit de weg laten slaan door idioten die de weg kwijt zijn. Samen, hand in hand, gaan we door. We trappen niet in de vallen van extremisten. Wij (!) laten ons niet opdelen in een ‘wij’ tegen ‘zij’ op basis van krankzinnige wereldbeelden. Samen bundelen we al onze positieve krachten tegen waanzinnigen die met hun vijandsbeelden ‘ons’ uit elkaar willen spelen.”

Ondanks het verdriet, de angst en het wantrouwen is het belangrijk om samen, met positieve energie, de polarisatie en negativiteit te doorbreken.

Bekijk de reportage van Nieuwsuur van 8 januari hier terug:

Ook tijdens NOS journaal van 8 januari heeft El Ouali gereageerd op de aanslag. Bekijk het hieronder terug:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief