Rotterdam maakt zich sterk voor veiligheid en godsdienstvrijheid

Moskee Es-Selaam Rotterdam

4-1-2015, Rotterdam | Na een reeks van brandstichtingen in Zweedse moskeeën, werd op de door duizenden gevolgde Facebook-pagina ‘Steun de PVV’ opgeroepen om ook Nederlandse moskeeën in de brand te steken. Een aantal moskeeën onderneemt voor de veiligheid extra maatregelen, zoals burgerwacht en cameratoezicht. In Rotterdam maakt men zich hard voor de veiligheid en godsdienstvrijheid.

CU-SGP wil waken bij Rotterdamse moskeeën

Setkin Sies, voorman van de CU-SGP fractie in Rotterdam, stelde op Twitter voor elke vrijdag te gaan waken bij moskeeën om zo ook moslims in veiligheid de vrijheid van godsdienst te kunnen garanderen. “Een mooi en oprecht gebaar”, volgens Nourdin El Ouali, fractievoorzitter van NIDA Rotterdam.

Adequate bescherming van moskeeën en synagogen

“Het waarborgen van onze veiligheid en onze godsdienstvrijheid is primair een taak van de overheid. Een aantal moskeeën in Rotterdam regelt nu al bijna tien jaar zelf hun eigen beveiliging na verschillende bedreigingen en gewelddadigheden. Hoogste tijd dat we als stad dit nu goed organiseren met onze moskeeën.” NIDA roept de burgemeester op om de veiligheid van moskeeën in Rotterdam met de nodige inzet en middelen te waarborgen, “net zoals we de veiligheid en godsdienstvrijheid van onze joodse instellingen adequaat waarborgen”, aldus El Ouali.

Intensieve aanpak islamofobie cq. moslimhaat door burgemeester, Radar, SPIOR en politie

N.a.v. een eerdere toezegging aan NIDA heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb a.s. donderdag een gesprek met de politie, Radar en SPIOR over een betere registratie en aanpak van islamofobie cq. moslimhaat in de stad. “Ongetwijfeld zal ook de beveiliging van moskeeën hierbij aan de orde komen”, verwacht Nourdin El Ouali.

Lees hier het artikel uit het AD Rotterdams Dagblad dat naar aanleiding van bovenstaand persbericht verscheen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief