Paternalisme, PvdAlibi’s en verlies aan grip

“Ik vrees dat de PvdA zijn grip op de allochtone kiezer verloren is.” De vrees die Bram Peper (PvdA), oud-burgemeester van Rotterdam, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen uitsprak, is een constatering en een verklaring in één. Zo verloor de PvdA een historisch groot deel van haar achterban aan een meer consequente democraat als Pechtold (D66) en aan de opkomst van lokale partijen (zoals NIDA Rotterdam) die dichterbij de burgers en de realiteit staan. Tegelijkertijd is heel het idee van ‘grip op de allochtone kiezer’ doorspekt van een achterhaald, paternalistisch en etnocentrisch ‘integratie’-beleid van de PvdA, wat het verlies aan zetels van de PvdA, zowel in de peilingen als sinds deze week ook in de Kamer, voor een groot deel verklaart.

Liever-Turks-dan-Paars

Lees de rest van het artikel terug op wijblijvenhier.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief