Vier van de 25 ideeën in de pijpleiding

Bij de verkiezingen deed NIDA 25 voorstellen voor een mooier Rotterdam op het gebied van duurzaamheid, spiritualiteit, welvaart, talentontwikkeling, gemeenschappelijkheid en diversiteit. Een aantal ideeën is al wel in de raad ter sprake gekomen, maar is nog niet verwezenlijkt.

Erkenning van feestdagen

NIDA maakt zich hard voor erkenning van diversiteit in de stad. Bijvoorbeeld in de erkenning van feesten als Offerfeest en Ramadanfeest welke door 100.000 Rotterdammers worden gevierd. Toen NIDA het op 15 juli ter sprake bracht in de raad, leek bijna een meerderheid in de raad voor. Met name Leefbaar was tegen, waarna uiteindelijk ook coalitiepartijen CDA en D66 tegen stemde en met ongemakkelijk politiekgekronkel de discussie voor zich uit hebben geschoven. Hier is het laatste woord zeker niet over gezegd. We houden jullie op de hoogte.

Discriminatie bij politie

Discriminatie door de politie werd in Amsterdam en Den Haag al erkend. In Rotterdam nu ook, dankzij de inzet van NIDA. Er komt een onderzoek en strategiebijeenkomst om dit inzichtelijk te maken en aan te pakken.

Gebedsruimte op school en werk (universiteit)

NIDA heeft extra gewicht kunnen geven aan het verzoek van studentenverenigingen voor een nieuwe gebedsruimte op de Erasmus Universiteit van Rotterdam. De handtekeningenactie, politieke agendering en steun, hebben het proces in een stroomversnelling gebracht.

Gaza zusterstad van Rotterdam

Als Rotterdam hebben we met onze wereldhaven ook wat te betekenen op het gebied van mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd. N.a.v. het bloedvergiet in Gaza organiseerde NIDA op 27 juli in samenwerking met o.a. Youth for Palestine een van de grootste demonstratie ooit in Rotterdam. Meer dan 10.000 mensen hebben over de Erasmusbrug gelopen om hiermee letterlijk en figuurlijk een brug te slaan naar mensenrechten en menswaardigheid in Gaza. Bekijk hieronder de video voor een sfeerimpressie van de demonstratie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief