Drie van de 25 ideeën voltooid

Bij de verkiezingen deed NIDA 25 voorstellen voor een mooier Rotterdam op het gebied van duurzaamheid, spiritualiteit, welvaart, talentontwikkeling, gemeenschappelijkheid en diversiteit. Ondanks dat NIDA het (vooralsnog) niet in haar eentje voor het zeggen heeft in de stad, kunnen wij met gepaste trots melden dat het is gelukt om drie van de 25 ideeën te realiseren.

De babyboom

NIDA heeft in samenwerking met GroenLinks gerealiseerd dat voor elke honderdste pasgeboren baby een extra boom wordt geplant in Rotterdam tot het uiteindelijke aantal bomen gelijk is aan het aantal Rotterdammers. Dit betekent 50% bomen meer in 2015 ten opzichte van 2013. De motie Babyboom is in juli 2014 goedgekeurd en wordt met ingang van 2015 in de praktijk gebracht.

De Rotterdamse vlag siert onze skyline

De aanwezigheid van de Rotterdamse vlag in het straatbeeld versterkt het gevoel van saamhorigheid en gemeenschapszin in Rotterdam. Vanaf 2015 zal de Rotterdamse vlag de Rotterdamse skyline sieren ter gelegenheid van ‘675 jaar stadsrechten’, ‘75 jaar na het bombardement’ en ’70 jaar wederopbouw’. De vlag zal uitsteken op (overheids)gebouwen, stadspleinen en bruggen ter herinnering, ter verbinding en ter inspiratie van ons Rotterdammers. Lees hier de motie Sterker door Strijd.

Geschiedenisles in perspectief van Rotterdammers

NIDA is van mening dat een gemeenschappelijk historisch besef van belang is voor het versterken van een collectieve Rotterdamse identiteit. NIDA heeft in samenwerking met ChristenUnie SGP Rotterdam o.a. gestimuleerd dat scholen meer aandacht zullen besteden aan de groei en ontwikkeling van Rotterdam met aandacht voor de wereldwijde handels- en migratiegeschiedenis. Ook zullen er stedelijke debatten worden georganiseerd voor burgers waarin zij hun visie op de Rotterdamse waarden uit het verleden en de toekomst kunnen delen. Lees hier de motie Rotterdam 675 jaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief