Omdat we geloven in Gaza!

NIDA GAZA

Duizenden jongeren, waaronder vele Rotterdammers en zo ook NIDA, demonstreren zaterdag 12 juli 2014 in Den Haag voor rechtvaardigheid, eerlijke berichtgeving en voor vrijheid in Palestina. Zondag 20 juli in Amsterdam demonstreren nog eens duizenden jongeren. Aanleiding hiervoor is de bezetting van Palestijns grondgebied door het Israelisch regime, het bloedvergiet van Palestijnse burgers door het Israelisch leger, de wereldwijde struisvogelpolitiek, waaronder ook de Nederlandse regering en de oneerlijke berichtgeving over het bloedvergiet in de media. 10.000 Palestijnen zijn op de vlucht, duizenden zijn gewond en honderden Palestijnen zijn inmiddels al om het leven gekomen, waarvan 77% burgers en één op de vier kinderen, zo meldt de VN. President Rutte deed op vrijdag 11 juli 2014 het bloedvergiet van Palestijnse burgers door Israel af als ‘proportioneel’ en ‘het recht op zelfverdediging’..

De facebook-pagina ‘Help Rutte herinneren: Israel vermoordt kinderen’ is door NIDA opgericht, omdat blijkbaar niemand Rutte adviseert over de structurele schending van mensenrechten en moord op kinderen in Palestina door de staat Israel, daarom gaan WIJ het doen! Op de pagina is ook de open-brief te lezen van Nourdin el Ouali aan minister-president Mark Rutte.

Het  doet NIDA goed om zo veel activisme, inspiratie en energie te zien onder de jonge generatie. Het stemt NIDA hoopvol over de toekomst. We hebben de energie, kwaliteiten en visie om gezamenlijk een vuist te maken en een alternatief te bieden. Stap voor stap. “We zijn alleen, maar wij zijn samen. Wij zijn klein, maar wij zijn groot.” Zoals Rachid Appa el Ghazaoui treffend speechte. Zie de facebook-pagina van NIDA voor indrukwekkende video’s van de demonstratie in Den Haag.

Doe wat in jouw vermogen ligt tegen onrecht, waar dan ook en in welke vorm dan ook, dit is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van ons allemaal. Wees bewust en draag jouw steentje bij. Documentaires, foto’s, berichtgeving, cartoons, columns, publicaties, collectieve acties, ieder op een manier die past bij haar of zijn vermogen. Elke vorm van beweging is nodig. Laten we elkaar daarin steunen waar we kunnen.

Vanuit de raad probeert NIDA een stad als Gaza te erkennen als zusterstad van Rotterdam, met daaraan gekoppeld uitwisselingsprogramma’s, educatie en ontwikkelingssamenwerking. Het is een streven. NIDA is zich bewust van de obstakels in de politieke context, maar waar een wil is, is een weg. Als het deze periode niet lukt, dan de periode daarna of de periode daarna. Samen moeten we het doen.  

foto Palestina demonstratie Den Haag

Foto: www.wijblijvenhier.nl 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief