Onderzoek naar discriminatie bij politie Rotterdam

ROTTERDAM – Burgemeester Aboutaleb gaat met politie en justitie in gesprek over een mogelijke ‘scan’ naar discriminatie bij het politiekorps van Rotterdam. Dit doet hij op verzoek van de politieke partij NIDA. Volgens fractievoorzitter Nourdin el Ouali zou de politie bij verschillende aanhoudingen namelijk ‘op zijn minst de schijn van discriminatie’ wekken.

Daarnaast komt er een zogenaamde expertmeeting, waar El Ouali en de raadsleden Luc Wilson (Leefbaar Rotterdam) en Leo de Kleijn (SP) onderdeel van uitmaken. Hierbij wordt met verschillende professionele organisaties, zoals bijvoorbeeld Amnesty International, gesproken over ‘ethnic profiling’ en het gebruik van disproportioneel geweld door de politie.

Lees het volledige artikel hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief