Persbericht: “Econoom Piketty onderschrijft islam”

arm rijk

PERSBERICHT:
Rotterdam, maandag 23 juni 2014

De econoom Thomas Piketty wist dit jaar met het boek ‘CAPITAL in the Twenty-First Century’ (2014) wereldwijd voor discussie te zorgen. Piketty stelt dat het hedendaagse kapitalisme zal uitlopen op een steeds grotere kloof tussen arm en rijk met allerlei negatieve gevolgen van dien. Om dit tegen te gaan dient de overheid vermogen meer te belasten en arbeid minder, aldus Piketty.

Ook Rotterdam ontkomt niet aan de discussie die de econoom heeft opgewekt. Wat betekent het verhaal van Pikkety voor de politieke verhoudingen tussen links en rechts in Rotterdam? Economen en politici, waaronder Nourdin el Ouali (NIDA), gaan hierover dinsdagavond 24 juni om 20:00 uur met elkaar in discussie bij DRAAD, de politieke talkshow van Rotterdam.

Nourdin el Ouali: “De islam inspireert ons  ertoe om groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk te bestrijden door niet onze arbeid, maar ons vermogen te belasten en dit geld te investeren in de hulpbehoevenden. Dit om de gelijke toegang tot kennis, invloed en middelen te vergroten en sociale en maatschappelijke problemen, zoals armoede en criminaliteit te bestrijden, dan wel te voorkomen. Dit belangrijke principe heet de zakaat, ofwel de armenbelasting. De inzichten van de econoom Pikkety onderschrijven dit principe.”

Benieuwd? Kom morgenavond naar Arminius (Museumpark 3) of volg het live via www.draad010.nl en http://www.arminius.nu/entry/592/draad-voorverkiezing-stadsinitiatief&source=agenda

Meld je aan voor onze nieuwsbrief