NIDA en CDA pleiten voor gebedsruimte op universiteit

Nieuwe campus EUR

PERSBERICHT

Rotterdam, 26 mei 2014

Vorige week kwam in het nieuws dat KASEUR, het overkoepelende orgaan van 8 studentenverenigingen, een petitie is gestart om deze ruimte te realiseren. Het CDA en NIDA vinden het belangrijk dat de Erasmus universiteit een geschikte plek voor bezinning en gebed realiseert op de campus.

Huidige faciliteiten op de universiteit

“De huidige ruimte is te klein, onhygiënisch en voldoet niet aan de nodige faciliteiten. Hierdoor is er voor studenten onvoldoende ruimte voor hun dagelijkse – en als broodnodig ervaren – portie aan bezinning en spiritualiteit”, aldus Nourdin el Ouali, fractievoorzitter NIDA. “Studenten die graag van de ruimte gebruik willen maken wachten in lange rijen op hun beurt. Sommigen bidden zelfs in het trappenhuis, omdat de huidige ruimte te druk is.”

Toekomstvisie

CDA raadslid Danielle Knieriem vult aan: “De universiteit schrijft in haar Masterplan dat ze de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot een internationaal georiënteerde topuniversiteit. Maar als je een wereldwijde diversiteit aan studenten wil aantrekken, dien je deze ook te faciliteren. Hier valt een grotere ruimte voor bezinning ook onder, aangezien veel studenten daar behoefte aan hebben.”

Actie

Beide partijen steunen de petitie van KASEUR van harte en vragen het college om de universiteit te bewegen een dergelijke ruimte te realiseren. Nourdin el Ouali: “Het zou geweldig zijn als de universiteit nu een multifunctionele ruimte creëert waar iedereen terecht kan, zonder in de rij te wachten of zich ongemakkelijk te voelen.” Danielle Knieriem: “De gesprekken over deze ruimte lopen al jaren, maar staan nu te lang stil. De studentenverenigingen vragen er om, het wordt tijd dat de universiteit luistert en handelt.”

Schriftelijke vragen NIDA en CDA – Ruimte voor dagelijkse portie spiritualiteit aan de EUR (26-05-2014)

Universiteit: snel een nieuwe gebedsruimte

Inmiddels heeft de Erasmus Universiteit laten weten er zo snel als mogelijk mee aan de slag te gaan.

AD Universiteit snel een nieuwe ruimte om te bidden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief